Alla bilder är klickbara för större bild.
Martin funderar över resmål.
Han har definitivt bestämt sig,
samt packar väskan under över-
inseende av morbror Edvard.


T.v. Hemma i köket en del av årets bär- och Karl Johan svamp skörd.
T.h. Hjördis har uppvaktats med blommor.

Dottern Marie med
barnen Elin och Zenitha

Zenita i samtal med
sonhustru Lena

Sonen Max

Vår trädgård


Hjördis och mitt intresse för trädgårdsodling har alltid funnits där. När vi bodde i lägenhet hade vi en kollonilott på 100 m2. När vi så flyttade till Ekskogen hade vi 2 800 m2 skogstomt att göra nånting utav. Idogt arbete och planering har gett resultat. Vi har så gott som utnyttjat hela ytan med små oaser av blommor, buskar och en liten damm. Problemet som för så många i dessa trakter är råddjur som betar utav vissa växter. Men med olika knep lyckas vi något så när hålla viltet borta.

Vår gäststuga.
Bastu
Välkommen på
bastu !
Våra närmaste grannar. Byggnaden kommer ursprunglingen från Sollefteå och flyttades därifrån och byggdes upp i Ekskogen av Roland Edin. Roland sålde för några år sedan till familjen Höglund. Han kommer från Kramfors och hon från Frösön. Vi kan inte tänka oss bättre grannar - vänskapen och utbytet mellan grannar är otroligt bra.
Fotograf: Martin Bergman, sommaren 2005

Kräftfest hos våra grannar sommaren 2005. Vår katt Ronja hos Sven, Hjördis och Gunilla.
Fotograf: Martin Bergman, sommaren 2005.

Min svåger Sören Markgren utanför sitt sommarställe Sörqvarn som är en f.d slussvaktarestuga i Hallstahammar. Sören och jag spelade ishockey i Bispgårdens IF i slutet av 1950-talet. Före den tiden hade Sören varit framstående forward i Clemensnäs IF, vilket han också var i Bispgårdens IF. Vem kommer inte ihåg hans konst att åka "baklänges" och ändå ha kontroll över pucken. Det är tider man sent kommer att förglömma.
Fotograf: Martin Bergman, sommaren 2005

Sören och Elsie Markgrens Sörqvarn i Hallstahammar. Den gamla slussvaktarestuga ligger efter Stömsholms kanal i Hallstahammar.
Fotograf: Martin Bergman, sommaren 2005.

Foto


Senast uppdaterad 3 april 2008 av Studio SOS,Webbateljén,Osby